4 Şubat 2013 Pazartesi

Cevizli Tatlı Tarifi


Cevizli Tatlı


(6 kişilik)

Malzemeler :

4 su bardağı un

2 çorba kaşığı tereyağı

1 çay bardağı tereyağı

1 çay bardağı pudra şekeri

1 paket instant maya (10 g)

1 yumurtanın sarısı

1 çay bardağı su

1 kahve fincanı süt

 

İç  malzemesi :

1 kahve fincanı eritilmiş tereyağı

1 su bardağı ceviz içi

1 su bardağı doğranmış, kurutulmuş kayısı

1 kase pudra şekeri

 

Yapılışı :

Süt, su ve yumurta sarısını bir kasede iyice çırpın.Unu, pudra şekerini ve mayayı yoğurma kabına alıp harmanlayın.Tereyağını küp şeklinde kesip,unlu karışıma ekleyin.Sütlü karışımı da ilave edin.Hamuru maya tanecikleri yok olana kadar iyice yoğurun.
Hamuru un serpilmiş tezgahın üzerinde hazır yufka inceliğinde dikdörtgen şeklinde açın.
İç malzemesi için kurutulmuş kayısıları küp şeklinde doğrayın ve iri çekilmiş ceviz içi ile harmanlayın.Yufkanın üzerine eritişmiş tereyağından sürün,cevizli iç karışımını yayın.Hamuru elinizle yuvarlayıp rulo şekline getirin.10 eşit dilim halinde kesin.Hazırladığınız rulo hamurları yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak yan yana dizin.Ilık bir ortamda kabarıncaya kadar bekletin.Önceden ısıtılmış 180°C'ye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin.Ilıkken pudra şekeri serpin.
Servis yapın.

Afiyet olsun cevizli tatlımız hazır!

 


%konunun tamamı için tıklayın%

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder